вівторок, 23 квітня 2013 р.

Яблучний штрудель

Цієї пори мимоволі дуже часто хочеться згадувати про яблука. І це цілком обґрунтовано, адже зараз сезон яблук. Якщо на цих вихідних тобі вдасться викроїти вільний час для приготування чогось надзвичайно смачного, Смакота пропонує тобі приготувати яблучний штрудель.

Тобі знадобиться:

- 2 листи листкового тіста, розморозити до кімнатної температури
- 2-3 великих яблука
- 1/2 чайної ложки кориці
- 2 столові ложки цукру
- 2 столові ложки борошна
- півсклянки рубаних горіхів
- 3 столові ложки коричневого цукру
- 2 столові ложки звичайного цукру
- 2 столові ложки панірувальних сухарів
- 1 яйце + 1 чайна ложка води для змащування
Як приготувати:
Духовку нагрій до 190 градусів.
Почисти, вийми серцевину і наріж яблука. Виклади в миску і змішай з корицею, коричневим і звичайним цукром, борошном. Залиш на 20 хвилин, щоб яблука пустили сік. В окремій мисці змішай горіхи, 2 види цукру і сухарі.
Розкачай 1 лист тіста, присип горіховою сумішшю і зверху виклади яблучну. Закрий начинку, загорнувши краї тіста.
Повтори з другим листом і залишком начинки.
Загни краї рулетів. Виклади рулети на деко, застелене папером. Змасти яєчною сумішшю. Зроби поздовжні надрізи на кожному рулеті.
Випікай при 190 градусах 40-45 хвилин до золотаво-коричневої скоринки.
Подавай з морозивом або збитими вершками.



Немає коментарів:

Дописати коментар