вівторок, 23 квітня 2013 р.

Брауні: рецепт шоколадного задоволення

Брауні (Brownies) – відомий американський шоколадний десерт. Це м'яка тягуча шоколадна суміш із меленими горіхами та неповторним ароматом шоколаду й ванілі. Брауні популярні з двох причин. Перша – неймовірно смачно. Друга – неймовірно просто.

Тобі знадобиться:
- вершкове масло 150 гр.,
- гіркий шоколад 200 гр.,
- какао-порошок 1 ст.л.,
- цукор 200 гр.,
- 1 чайна ложка ванільної есенції або два-три пакетики ваніліну
- 4 яйця
- 100 грамів борошна
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/2 склянки подрібнених горіхів (волоські, мигдаль, арахіс – на твій смак).
Як приготувати:
Спершу розігрій духовку до 180 градусів і помісти туди форму для випічки, попередньо змазану вершковим маслом.
Тепер розтопи шоколад і масло у великій ємності (звичайна каструля або алюмінієва миска буде якраз). Помісти посуд із шоколадом на вогонь, налий води та доведи до кипіння.
Постав каструльку з шоколадом і маслом на водяну баню і, постійно помішуючи, доведи шоколад до рідкої тягучої консистенції. Прибери з вогню й трохи остуди.
Всип цукор і какао-порошок.
Тепер додай ванільну есенцію і перемішай.
Вбий яйця по одному, ретельно збий і перемішай шоколадну масу.
Додай борошно, сіль і горіхи.
Отриману шоколадну суміш вилий у підготовлену форму та випікай близько 30 хвилин. Перевір готовність зубочисткою. Якщо зубочистка буде злегка волога та зі шматочками шоколаду – брауні готові.
Стеж за тим, щоб не перетримати брауні в духовці, інакше вони стануть надто сухими.
Тепер витягни форму з духовки й остуди. Подавай брауні кімнатної температури або охолодженими в холодильнику.
Дуже смачно подавати брауні з морозивом!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар